Események

Új Közjáték '20-21 – Fimbemutatók a Tabánban

2022.03.01 07:55
MEDIO Plusz
Új Közjáték '20-21 – Fimbemutatók a Tabánban

2022. február 23-án a Tabán Moziban bemutattuk az Új Közjáték 2020, és Új Közjáték 2021 pályázatunkra készült filmeket. Az eseményen készült fényképek alább megtekinthetők!

A Hamvas Béla Hagyatékkezelő által pályázatra kiírt és támogatott, összesen 20 db kísérleti filmetűd olyan szerzők műveire alapul, akik a filozófia és az irodalom magyar és világszerte ismert művészei, Hamvas által is nagyra tartott alkotók. (pl. Hölderlin, F. Kafka, M. Proust, Lao Ce, Platón, A. Camus, Erich Fromm, Csuang ce stb.)

A sorozatban 4 kisfilm készült el Hamvas Béla írásait alapul véve: Arlequin, Karnevál, Csontváry nagy cédrusa és Unicornis.

A 20 kisfilm rendezői: Varga Tímea Laura, Erkel Bálint, Dombóvári Kristóf, Búzási Gyopár-Orsolya, Erlauer Balázs, Szabó-Nyulász Melinda, Kassai Richárd, Nagy Lili, Kondor Attila, Farkas Dániel, Száraz Eszter, Vermes Nóra-Móró Zsófia, Boris Virág, Csoboth Attila, Schnabel Annabella, Mira Kristóf Zénó, Andella Mirtill, Urbán Sofya, Bogyó Péter, Lukács Mihály.

Az Új Közjáték kísérleti filmetűdjei közül a 2020-ban készült 11 db-ot, az Anthologia Moderna című kötetünkben QR kód formájában is megtalálhatja az érdeklődő, a 2021-ben készült alkotások pedig 2022 tavaszától kerülnek bemutatásra az M/5 tv-csatornán. A későbbiekben honlapunkra is felkerül majd a kisfilmekből néhány.

Webáruház készítés
simplepay_hu