Medio Plusz

 

A Medio Kiadó új kiadványsorozatot indít Medio Plusz néven, melynek keretében Hamvas Béla szellemiségéhez méltó szépirodalmi és bölcseleti műveket szándékozik megjelentetni.

 

A sorozat két első kötetének bemutatójára 2021. június 7-én hétfőn 17 órakor, a Babérliget Könyvesbolt és kávézó (Bp. VII. Kertész utca 29.) rendezvénytermében kerül sor.

 

 

A két bemutatásra kerülő kötet:

 

AZ ÉG MESÉI – Tematikus válogatás Aesopus meséiből  a klasszikus görög bölcselő öt meséjét tartalmazza Szabó-Nyulász Melinda míves grafikáival és egy animációs kisfilmmel. A könyv egy 3 részes sorozat első darabja.

Az ANTHOLOGIA MODERNA – In memoriam Hamvas Béla című  kötetben "olyan klasszikus írók és filozófusok írásai és szövegrészletei kerültek kiválogatásra, amelyek a valódi emberi létezés titkait és „módszereit” állítják elénk filozófiai, szellemtörténeti, irodalmi és költői formában... A válogatás fő szempontja emellett azonban az is volt, hogy hogyan lehet filmmé, képpé varázsolni és a modern XXI. századi ember számára közelebb hozni a szellemóriások bölcsességeit? A könyvben ezért nemcsak Platóntól Saint Exupéry-ig, Montaigne-től Franz Kafkán át Hamvas Béláig olvashatják 45 szerző gondolatait az olvasók, hanem 11 fiatal rendező kisfilmjét is megtalálhatják és megnézhetik, QR kódok formájában. Így lesz az Anthologia Moderna válogatáskötet egyedi műfajú: irodalom, filozófia, plusz film!" (Katona Zsuzsa szerkesztő)

 

 

 

A könyvbemutatón közreműködnek:

 

Katona Zsuzsa, a kötetek és a Medio Plusz kiadványok szerkesztője

Szabó-Nyulász Melinda grafikus, animációs filmrendező

Száraz Eszter rendező

Petre Gyöngyi Medio Plusz kiadványok projektvezetője

 

 

Az esemény REGISZTRÁCIÓHOZ kötött: info@baberligetbudapest.hu
Oltási igazolvány bemutatása és maszk viselése kötelező.

 

 

Az esemény a Facebookon:  Medio Plusz könyvbemutató 

 

Webáruház készítés