Hamvas Béla: A vallásról – Részlet a Karneval VII. könyvéből. Elolvasom
Shopping cart
0 Ft

Munkatársak

MEDIO Kiadó

Adorjáni Béla

Ügyvezető igazgató

Eddigi szakmai pályafutásom során mindig igyekeztem magyar márkatermékekkel foglalkozni. Számos olyan cégben dolgoztam vezetőként, vagy vezettem ilyen cégeket, amelyek ismert magyar márkát állítottak elő és forgalmaztak. Bár első hangzásra talán meglepő, de őszinte meggyőződésem, hogy Hamvas Béla életműve is magyar márkatermék. Egyedi, megismételhetetlen, és ma még nem kellően ismert, nem érdeme szerint elismert szellemi teljesítmény, olyan immateriális jószág, amit felemelni az őt megillető helyre óriási kihívás, embert próbáló egyszersmind megtisztelő feladat. Ezt próbáljuk munkatársaimmal megvalósítani, azaz Hamvas Béla ismertségét és elismertségét mélyíteni, szélesíteni és növelni, elsődlegesen hazánkban, de ezen túllépve Magyarország határain túl is.

Palkovics Tibor

Hamvas Béla hagyatékának gondozója

Zeneművészeti és filozófiai tanulmányokat folytatott, 1998-ig a Szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanára volt. Diplomáját az ELTE Bölcsészkarának Filozófia Tanszékén 2004-ben szerezte. Az 1990-es évek közepén került személyes ismeretségbe Hamvas Béla özvegyével, Kemény Katalinnal és Dúl Antallal. Kutatásainak és tevékenységének fő területe a német idealizmus művészetfilozófiája, valamint Hamvas Béla szellemi forrásainak feltárása és közzététele. Ez utóbbi keretében készítette el többek között a tradicionális művészetszemlélet – Hamvas Béla számára is mértékadó – alapelveit bemutató Titus Burckhardt két művének fordítását (A szakrális művészet lényegéről. Bp. Arcticus, 2000; Chartres és a katedrális születése. Bp. Arcticus, 2001), valamint e szemlélethez tartozó olyan szerzők kisebb írásainak fordításait, mint Rudolf Kassner, Leopold Ziegler, Marco Pallis, Ernst Jünger, Robert Reininger, Rudolf Pannwitz, mely fordítások 2002-től különböző folyóiratokban és periodikákban jelentek meg. 2008-2012-ig a Hamvas Béla műveinek külföldi megismertetését feladatául állító Editio M Kiadó munkatársa, 2013 óta Hamvas Béla írói hagyatékának gondozója. Legutóbbi írása A valóság közelsége címmel jelent meg egy gyűjteményes kötetben a nálunk szinte teljesen ismeretlen múlt századi osztrák gondolkodó Robert Reininger filozófiájáról.

Máté Erika

A Hamvas Béla Alapítvány rendezvényszervezője

Tanulmányait az ELTE Tanárképző magyar-történelem szakán, majd Szociológiai Intézetében végezte, a kettő között nemzetközi újságírói tanulmányokat folytatott. 1998 és 2010 között a Magyar Rádió munkatársa.
2007-től buddhista- és jógatanulmányokat folytat Lílávadzsra Pressing Lajos mentorálásával, 2011 óta jógaoktatással is foglalkozik.
Hamvas Béla írásaival egyetemi tanulmányai során találkozott először, 2013 óta a Hamvas Béla Alapítvány munkatársa és programszervezője, közösségi oldalainak szerkesztője.

2014 óta a Milton Friedman (egykori Zsigmond Király) Egyetem senior képzése keretében tart különböző kurzusokat, egyebek mellett 2016 és 2017 között három előadássorozatot Hamvas Béláról.

Takács Richárd

Értékesítési munkatárs

Hamvas művei régóta meghatározó szerepet töltenek be az életemben.
19 éves voltam, amikor először a Medio Kiadó raktárában jártam, hogy a sok könyvtárazás után, az első saját Hamvas-könyveimet megvegyem, majd innentől kezdve rendszeres vendég voltam arrafelé, hol azért hogy újabb könyveket vegyek, hol pedig azért, hogy az újonnan megjelent kötetek behordásában segédkezzem.
2017-ben kerültem a kiadó alkalmazásába, értékesítési és logisztikai munkatársként, emellett tanulmányaimat az Eszterházy Károly Egyetemen folytatom Történelem-Etika tanárszakon.

Jarabin Boldizsár

Online szerkesztő

A MEDIO Kiadó honlapjának fenntartója, kiadványszerkesztő.