Hamvas Béla: A vallásról – Részlet a Karneval VII. könyvéből. Elolvasom
Shopping cart
0 Ft

Tabula smaragdina, Mágia szútra

Elfogyott

Az ún. Smaragdtábla és a Tarot ősi szövegeinek kommentárja, egyúttal bevezetés az alkímia nyelvezetébe és világába. A kötet második írása a hagyomány alkalmazásának könyve, útmutatás a szellemi megvalósítás belső műveleteihez, a „tudatosan megtisztított életrend” megvalósításához.

2 990 Ft

Elfogyott

Kategória:

További információk

Oldalszám

374

Sorozatszám

6.

Kiadás éve

2001., első kiadás

Sorozat

Hamvas Béla-életműsorozat

Műfaj

Kommentár, bevezetés

Tartalomjegyzék

TABULA SMARAGDINA:
I. Történeti bevezetés
II. A szöveg
III. Sors és aritmológia
IV. Az elemek
V. Műveletek
VI. A Nagy Négyszeres Ragyogás
VII. A Tarot.

MÁGIA SZÚTRA

Idézet

„A Tabula Smaragdina az őskori hagyomány nagy és jellegzetes műve. Az őskori műveket kommentálni nemcsak gondolatilag érdekes, hanem azokat – különösen most – a történeti korszak végével újra kommentálni kell. A Tabula Smaragdina világa számunkra helyreállíthatatlanul elmúlt… Az őskor művei azonban mindinkább az idő túlsó feléről való atmoszférájukkal egyedülálló módon alkalmasak arra, hogy ösztönzéseikkel és gondolataikkal azt, ami bennünk rejtett, kibontsa.” (Tabula Smaragdina)

„Létezésünk rongált létezés. Nincs értelme annak, hogy magunkat kívülről magas eszmék képeivel mázoljuk be. Egyetlen, még oly kicsiny megvalósított eszme több, mint egész színpadra való legmagasabb realizálatlan gondolat.” (Mágia Szútra)