Hamvas Béla: Zöld és lila – Részlet a Patmosz c. kötetből. Elolvasom
Shopping cart
0 Ft

Események

Hamvas Béla Alapítvány és MEDIO Kiadó

Híreink
Elkészült egy új tévéfilm Így látták ők – szemtanúk Hamvas Béláról címmel, (50 perc) melyben olyan emberek (rokonok, barátok, tanítványok, munkatársak) szólalnak meg és mesélik el személyes élményeiket Hamvas Béláról, akik életében ismerték őt.
A tévéfilm premierjét 2018. október 26-án 18h-kor tartjuk az Aranytíz (Bp. V. Arany János utca 10.) Művelődési Házban megrendezett Hamvas Napok keretében.
rendező: Katona Zsuzsa, gyártó: Aster Film Támogató: EMMI Kulturális Államtitkárság
 
Az Így látták ők – szemtanúk Hamvas Béláról című interjúkötet várhatóan 2019 tavaszán jelenik meg.

2018. november végén lesz Ljubljanában. Konferencia lesz Hamvas Béláról, valamint levetítik a Nevezetes névtelen című Hamvas Béláról szóló filmet szlovén felirattal.

2018. szeptember 29-én lesz és itt is levetítésre kerül a Nevezetes névtelen című Hamvas Béláról szóló film, ezúttal cseh feliratozással.

2019 őszén a Pozsonyi Könyvfesztiválon Magyarország lesz a díszvendég és többek között 2 Hamvas-kötet megjelenése várható szlovák nyelven, valamint a Nevezetes névtelen című film szlovák nyelvű változatának vetítése.

Dr. Nyitrai Tamás

November 30. péntek, 18 óra

Szécsi András

A bukottság rangja a világegyetemben

Hamvas Béla Alapítvány / 1055. Budapest, Szalay u. 2

Ördög, bűn és szabadság, 
a bukottság rangja a világegyetemben,
a zuhanás méltósága
Hamvas, Dosztojevszkij, Tolsztoj, Nietzsche, Bergyajev alapján.

Dr. Nyitrai Tamás

December 7. péntek, 18 óra

A Karnevál jelentésszintjei

Hamvas Béla Alapítvány / 1055. Budapest, Szalay u. 2

A Karnevál jelentésszintjei és olvasatuk Dr. Nyitrai Tamás nyelvész előadássorozata  Hamvas Béla halálának 50. évfordulója alkalmából – VI. rész A tervezett tartalomból: 1. A jelentések általános és irodalmi szintjei 2. A Karnevál jelentésszintjei 3. A Karnevál jelentésszintjeinek olvasata: a megértés szintjei Rendezvényeink adomány alapúak. Az adományokat előadóinknak ajánljuk fel.

Hamvas Béla Alapítvány

1055. Budapest, Szalay utca 2.

Megosztás: